S E M E P    2007POMORSKA ŠKOLA SPLIT

 

o SEMEP-u

Button Text2

Button Text3

foto galerija


Stranica je u izradi!

     
  SEMEP 2007.

 Utorak! Za mene bi to bio sasvim običan utorak da se nisam sjetio kako moram napisati sastav o svojim doživljajima s Visa na kojem sam tijekom ovog ljeta bio s Dujom Vrdoljakom, sudionik ljetne škole SEMEP. Pisanje mi ne predstavlja problem, ali ja sam se trebao sjetiti što smo radili ovog ljeta, a ne sjećam se niti prošlog utorka! Ipak sam uspio: uz pomoć Crvenog križa i Caritasa (kako voli kazati naš profesor Jukić) izvući neke detalje.

       Dok su se ostali učenici odmarali, ja i Duje smo početak ljeta posvetili pripremi  rada: uvježbavali smo prezentaciju i zafrkavali se cijelo vrijeme ne shvaćajući zašto se  profesoricama „ diže kosa na glavi „ od naših budalaština.Konačno smo 10. srpnja zaplovili prema Visu u društvu s profesoricama Ivanom Jadrijević i Dafnom Marinović Prvo je trebalo saslušati „ profina“ upozorenja i zahtjeve dok smo ispijali kavu u brodskom salonu Na brodu je bilo mnogo učenica „semepovki“ koje su privlačile naše poglede te nismo baš slušali,već samo gledali uokolo U gradu Visu nas je dočekao bus iz drugog svjetskog rata koji nas je poput vreće krumpira odbacio do Komiže. U večernjim satima imali smo upoznavanje s planom i programom rada što sam jedva pratio.Nakon toga bili smo slobodni i vrijeme proveli u upoznavanju i zabavi s ostalim učesnicima.Kao što možete pretpostaviti: noć, koja je slijedila, bila je neprespavana! Ujutro smo bili podijeljeni u grupe te smo sudjelovali u radionicama i tematski obrađivali more i podmorje. I tako je u 8. sati ujutro moja prva radionica bila „more u pjesmama“, a ja sam morao s razumijevanjem i osjećajno recitirati stihove, ma super! A kad napokon dobijete malo predaha, i odahnete, shvatite da još niste gotovi i trčite na neku drugu radionicu! Tematski je bilo raznovrsno i zanimljivo, svega je bilo: crtanje, povijest brodova, zaštita okoliša,prikaz hrvatskih plesova, predavanje o dupinima….Poslijepodne drugog dana, mi smo imali prezentaciju naše teme Splitska luka kroz povijest. Ako se mene pita, siguran sam da je naše izlaganje ostavilo izuzetan dojam na ostale učenike, mentore i predavače što je bilo vidljivo po njihovoj zainteresiranosti tijekom našeg izlaganja. Petak je  zaslužio peticu prema ostalim danima( koji su po mojoj procjeni zaslužili ocjenu -5). Petak smo proveli na otoku Biševu, daleko od predavanja i prezentacija. Posjetili smo Modru špilju: nešto nevjerojatno, to morate uistinu doživjeti i morate tamo otići ako niste bili.Kao šlag na kraju ostatak petka proveli smo u kupanju i zabavi na opće zadovoljstvo svih semepovaca u jednoj uvali na južnoj strani Biševa,Kao i prethodnih večeri, i ovu noć smo proveli uz tulumarenje, uz puno adrenalina koji nas je držao do jutarnjih sati.

       Nažalost,subota je brzo pokucala na naša vrata što je značilo da je vrijeme za odlazak. U gradu Visu smo svratili u muzej grada Visa te se upoznali s poviješću tog našeg otoka.Mentorice su bile sretne i zadovoljne kako je sve dobro prošlo, a ja i Duje smo i na povratku izvodili budalaštine…….

A sada žurim u školu jer opet kasnim. Otiđite i vi : nećete se pokajati 

                                                                                                                      Jurica Batinović

                                                                                    

Ažurirano 04. 12. 2007.

Pomorska škola Split