SVEČANO POTPISIVANJE UGOVORA O STIPENDIRANJU

 
Dana 25. listopada 2007. u prostorijama Nadbiskupske gimnazije u Splitu, državni tajnik za more Branko Bačić potpisao je ugovore o stipendiranju četrdeset i devet učenika naše Škole. Ovaj svečani događaj, kako za učenike i njihove roditelje, tako i za djelatnike Škole , pozdravili su župan Splitsko – dalmatinske županije Ante Sanader, splitski gradonačelnik Ivan Kuret, pomoćnik ministra Mario Babić i naš ravnatelj Ranko Avelini.
Postavlja se pitanje zašto je ovaj događaj važan našim učenicima i hrvatskim brodarima?
Budući da je danas u procesu cjeloživotnog obrazovanja potrebna sinergična integracija znanja i vještina, potreban je netko tko će stimulirati učenike i poticati ih u tom procesu, drugim riječima, pokazati im kako se isplati biti najbolji.
Nadalje, kako je rekao državni tajnik Bačić, u svijetu trenutno nedostaje 20. 000 pomorskih časnika što se, naravno, negativno reflektira i na hrvatske brodare. I upravo taj problem rješava ova stipendija jer učenici nakon završetka škole i/ili studija plove pod hrvatskom zastavom onoliko vremena koliko su primali stipendiju..
Stoga, od ovih stipendija postoji zadovoljenost obiju strana, i upravo je to jedan od praktičnih primjera načina podizanja kvalitete obrazovanja.
Ovaj svečani događaj je završen prigodnim domjenkom.
Ovim putem čestitam vrijednim učenicima i njihovim roditeljima, a posebna zahvala prof. Maglici Plejić, prof. Katarini Šuti, prof. Tomi Gvozdanoviću i prof. Dragi Jukiću, koji su se potrudili kako bi ovaj događaj bio što ljepši za naše učenike.

 

Napisala: Maja Dadić, pedagoginja

 
   

na početnu stranicu