u Pomorskoj skoli Split


Pomorska skola Split je zajedno s Geodetskom tehnickom skolom Zagreb prva hrvatska GLOBE skola, dok danas broj GLOBE skola u Hrvatskoj iznosi 59. GLOBE identifikaciju Pomorska skola dobila je u studenom 1995. godine , a s mjerenjima i slanjem podataka je zapocela u veljaci 1996. godine.

Najinteresantniji dio GLOBE aktivnosti za ucenike Pomorske skole su atmosfersko-klimatska mjerenja jer to buduci pomorci izucavaju u svom skolovanju, a slicna mjerenja ih ocekuju kao buduce casnike palube na brodovima na kojima budu ukrcani. Ocekujemo da ce slijedece faze programa GLOBE ukljuciti i obalna mjerenja kojih sada nema, a u koja se nasa skola ukljucila kroz UNESCO-ov projekt SEMEP (South - Eastern Mediterranean Sea Project).

Skolski brod nase skole "Juraj Caric" je prvi trgovacki brod koji je podigao GLOBE zastavu na svoj jarbol, sto je nasu skolu uvrstilo medju GLOBE STARS- Zvijezde GLOBE-a.

Mjerenja i slanje rezultata preko Interneta zapoceli su ucenici II f razreda smjer Nautika, skolske godine 1995/96. Na slici su ucenici II f razreda s zastavom GLOBE programa i logotipom i imenom Pomorske škole Split, koja je izvješena na "Juraju Caricu" 20. lipnja 1996. godine za vrijeme odrzavanja tecaja za hrvatske GLOBE nastavnike.

globe
Ako zelite posjetiti server GLOBE programa kliknite na lijevu slicicu (desno su stranice GLOBE Hrvatska), a ukoliko Vas zanimaju pojedina podrucja odaberite neku od donjih
POGLEDAJTE:
I. susret hrvatskih GLOBE škola "ZAGREB 98"
 

 
II. susret hrvatskih GLOBE škola "OPATIJA 99"
 

svi susreti hrvatskih GLOBE skola mogu se pogledati na stranicama GLOBE Hrvatska
 


Povijest skole Obrazovni programi Skolski brod Ucenici i nastavnici skole Skolski list
Upisi Obrazovanje odraslih Knjige i strucni radovi| Kalendar rada skole
informacije : zoikica@pomsk.hr 
Povratak na pocetnu stranicu